Rakasz #51

Életjeles

Sziasztok!

Az elmúlt két hét négynek is elment volna. És még nincs vége, momentán az eindhoveni reptéren nézem a fél korsó söröm és várom, hogy hazavigyen egy repülő. Röviden a következők történtek.

Lassan a régmúltba vész - október 16-a volt - amikor megjelent a heteken át készülő nők az IT-ben cikk. Az írásba belerakott idő igazából nem volt sok, az apró legódarabok összerakása volt hosszú. Ráadásul még így is lehetne bővíteni több irányba az írást: a zaklatások spektruma is szélesebb és a megküzdési stratégiáké is.

Egy hétre rá elindult egy cikksorozat a Kreatívon, amiben megkapó gyakorisággal fogok szerepelni. Első nekifutásra az adatgyűjtés, privacy, üzleti modellek témáján szaladtam végig. Úgy rémlik, nem bujtogattam a végén sem arra, hogy gyújtsunk fel cégeket. Meglepően visszafogott!

És persze volt Másvalaki problémája a Narancs onlájnon, és ehéten betettem a lábamat a printbe is. És printes anyagok vannak még a csőben, ezekről majd hallotok, ha kijutnak a netre is. Az Amuse konferencián elkapott Stephen P. Anderson előadás, ami a felhasználói élmény tervezéséről és a társasjátékokról szólt, például szerintem elég érdekes lett. Ráadásul az előadás videóját el is éritek, így nem kell cikkre várni.

I'm on a boat!

Szerdán repülőre pattantam, hogy meghallgassam, hogyan nyitja meg Warren Ellis a Haunted Machines & Wicked Problems konferenciát. Még nem volt agyam rendszerezni amit a következő két napban mindenféle panelbeszélgetésnek nevezett - valójában egymást követő előadásokként szervezett - programokon. De ha csak annyi maradna meg, hogy a technológia működésére használt mágia metafokák kerülendők és átverésen alapulnak, már megérte volna eljönni. 

Ha pedig már vízközelben voltam, akkor kipróbáltam milyen hajón aludni. Ilyet is egyszer csinál a ember. Buli, ringat, de a kis Airbnb-s kajütöm helyett néha azért jobb lett volna egy nagyobb és kicsit sem nyirkos szoba.

Szóval élek. Hazafelé tartok. Ha valaki azt látja, hogy egy közlekedési lámpának dőlve elaludtam a pirosnál, azért szóljon rám.

Üdv,
Ádám