Rakasz #96

Nagylevegő

Sziasztok!

Gyors rendezkedés az elejére: új címről jön a Rakasz, mert a Tinyletter, az eddigi szolgáltató ügyfélszolgálata elérhetetlen, ugyanakkor az automatikájuk kiszűri a hírlevelet. Ide szinte biztos, hogy kéne valami GDPR-ízűt írnom. A címeteket becsszó csak a hírlevél kiküldésére használom, aki pedig ezt nem szeretné, már a hírlevelet, az a Rakasz alján található leiratkozás link üzemeltetésével szökhet meg. Eddig a gépház.

Sok aggódó levelet kaptam - köszönöm! - én rendben vagyok, a világom nem. Majd, ha olyan lesz, mesélek, egyelőre még túl közeli.

Ír a fene átkötést.

A héten meghalt Paul Virilio, akitől azt tanultam, hogy a képtovábbítás azonnalivá válásával több is változott, mint a hírek, a hírciklus és a világ felgyorsulása. Eltűnt a világból a gondolkodásra, a dolgok feldolgozására szánható idő. Az hiszem a Háború és televízió-ban van, de mérget nem vennék rá, a könyvtáram meg egy másik városban van. Egész sok művét adták ki magyarul, jellemzően egy marék mogyoróért meg is vehetők.

Shan Tianfangról ma szereztem tudomást, amikor Zalka Csenge Virág nagyon menő mesemondó megosztotta a halálhírét. A cikk nem csak azt közli, hogy a kínai történetmondást újraélesztő figura élt 83 évet, hanem benne van az elmúlt száz év történelme is kulturális forradalmastul és nagy forgalmi dugóknak otthont adó modern Kínástul. Európai fejjel szerintem elképzelhetetlen az az orális történetmondási hagyomány, amiben Shan Tianfang élt. 

És ha már kelet

A héten jelent meg az Atheneaum gondozásában Holch Gábor Ez a város egy távoli bolygó című könyve. Holch huzamosabb ideje Dél-Kelet és Közép-Ázsiában coachkodik, tanácsad, él. AFacebook oldala alapján pedig írni is szórakoztatóan tud. Már itt van az asztalom sarkán a kötet, de még nem volt érkezésem beleolvasni. Mindenesetre ígéretes.

Nem mindenben vagyok kibékülve Az élet meg minden podkaszttal - nekem őrülten hosszú az intró, van hogy nem érek el az adásig, mire megérkezek - amit Tóth Szabolcs Töhötöm, a Magyar Nemzet egykori főszerkesztő-helyettese és egy egész jó újságírás könyv szerzője csinál. Eleve hibrid az oldal, vannak nem hangzóanyagok, de vannak őrült hosszú 1-2 órás beszélgetős műsorok is. Mindenesetre munka van benne, és olyan fajta munka, ami a hazai podkasztokból jórészt hiányzott. Na ez úgy kelet, hogy a közelmúltban volt egy érdekes epizód Salát Gergely kínakutatóval, aki diákéveiben alapított heavymetal bandát Pekingben. Már ezért a sztoriért megéri! (Zárójel: van egy remeknek tűnő kubás adás is.)

Gyerekirodalom

Szárny Atinál és Géza malacnál a múltkor - amikor még ugye a gyerekkoromat éltem - megakadtunk. Azóta asszem nem lincselték meg Kiss Ottót a felháborodott, ellenben szöveget értelmezni nem tudó szülők. Viszont az egyik vitából elmentettem egy jó tanulmányt a magyar gyereklíráról. Olyan állítások vannak benne, hogy elképzelhetetlen lenne máshol, hogy egy Weöres kaliberű költő erotikától - meg galagonyától - izzó verseit óvodások mondják. 


A héten kezembe került, mert nagy volt, színes, meg valamiről beszélgetnünk kellett, hogy ne legyen csend, Lackfi János - jé kötelezőnek szánt fricska -  és Vörös István Szilágyi Örzsébet e-mailjét megírta című kötete. Kötelezőkből és azok átirataiból áll. Egy-két mellélövés van, de mindre jut egy Kovács András Ferencet idéző játék, a Halotti beszédet aktualizáló vers, meg persze játékos popkultúra. Lásd fent. 

Száguldásporscheszerelem

Már láttam betördelve a Rauh Welt Begriff japán Porsche tuningműhelyről szóló cikkemet. A következő Kreatívban benne lesz. Az apropó egy nagyon aranyosan amatőr dokumentumfilm volt az első ausztrál RWB kocsi építéséről. Építős kisfilmből meg aztán tényleg sok van, csak egyet rakok be, az ízéért.


Ehhez kerestem ki, egy fél mondat miatt, a Totalcar cikkét a századelős magyar elit autózási szokásairól. Úgy rémlik, hogy a remek plakátokat is rendelő KMAC, azaz Királyi Magyar Automobil Club sztorijáig el se jut a cikk. De így is nagyon jó. Van benne herceg Eszterházy, Törley pezsgőcézár, és olyan sofőr is, aki bár nem rendelkezett pedigrével, mégis a kor egyik gyári csapatáig jutott. 

... mint a katonatiszt

A legjobb katonai fejlesztés az, aminek az árát más fizeti ki - gondolhatták az oroszok. Majd a gondolatokat tett követte, és a kétezres években úgy csempésztek kit ezernél is több éjjellátót az USA-ból, hogy csak na. Csodálatos történet. (Kicsit kapcsolódik: miért narancs tónusúak a katonai kijelzők.)

Mi történik akkor, ha egy ország - meg amúgy Európa - egyik csúcsértelmiségijéről kiderül, hogy amúgy jelentett a hazai titkosszolgálatnak. Nem feltétlenül lelkesen. Nem feltétlenül hasznosat. De megtette. És hogyan kezeljük azt, amikor ugyanő, az ügy kipattanásakor történelmi tényeket is tagadni kezd. 

Magam sem tudom, hogy mit gondoljak a The Atlantic cikkéről, ami egy B-2-es bevetésről szól. Ezek a gépek őrülten drágák voltak, üzemben tartani őket se olcsó, repülni meg pláne. Ehhez képest arra használtak fel hármat, hogy szétbombázzanak egy ISIS sátortábort. A cikk egy-két karcosabb kiszólást tartalmaz, de azért nem mondanám a drónháború vagy a líbiai beavatkozás acélos kritikájának. Érdekesnek viszont érdekes.

Autómotor

A Roadsteren, ami a nevével ellentétben nem egy autós lap, egy nagyon csinos Volkswagen Transporter T1-est - abból is a legextrábbat - mutat be Féjja Zsolt exkollégám. Ez is azok közé az autók közé tartozik, amik után ésszerűtlen dolog vágyakozni, meg hát 85-tel a világ is lassú, de azért csak jó lenne na. (Rövid lista: Iso Grifo, Lamborghini Espada, Alpine A110, Skoda Rapid, platós VW Caddy, ez az.)

Roytól - köszi! - kaptam azt a megjegyzést, hogy a teljes steampunk, dízelpunk esztétikát kitalálta a GN (H.R. Godfrey és Archibald Frazer-Nash alapítók nevét rejti a cég) 1925-ig működő brit versenyautógyár. Különösen a JAP - újabb brit cég JA Prestwich - motorokkal szerelt példányok. Fa szerkezet, fém lemezek, hihetetlen vasak ezek. (Amúgy akinek a GN JAP-ek bejönnek, igazán folytathatja a nézelődést Morganekkel.)

A hét lelete: Félix de Boeck Night Lights képei, amik között igazán remek darabok vannak. (123)

Ezzel a lemaradások pótoltattak. Innen folytatjuk hétvégén.

Ádám